hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Gyermekévek

A hal egészséges – de jóból is megárt a sok

A halhús fogyasztása közismerten sok kedvező egészségi hatással jár, a kutatók szerint azonban a halak esetében is igaz, hogy a jóból is megárt a sok. A halak szervezetében feldúsuló higanyvegyületek ugyanis kedvezőtlenül befolyásolhatják a gyermekek szellemi fejlődését.
A halhús fogyasztását széles körben népszerűsítik kétségbevonhatatlanul kedvező egészségi hatásai – például az ómega-3-zsírsav agyfejlődést serkentő hatása – miatt, kevesebben tudják ugyanakkor, hogy a higanyvegyületek is főként ezen az úton juthatnak a táplálkozás során az emberi szervezetbe.
 
A túlságosan sok hal fogyasztásában rejlő veszélyek eddig is ismertek voltak, melynek nyomán a várandós nőknek már korábban azt javasolták, hogy csak mértékkel egyenek halat terhességük alatt. Kezdetben úgy tűnt, hogy csak a tengeri halak veszélyesek e szempontból, mostanában azonban egyre-másra jelennek meg adatok az édesvízi halak higanyszennyezettségére vonatkozóan is.

A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.
 
Forrás: Gyermekévek
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés