hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

40 milliárd a kórházi adósság

Lassuló ütemben nő a kórházi adósságállomány, de elérte a 40 milliárd forintot, derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) adataiból, melyeket a napi.hu idéz.

A legnagyobb adósok listáját változatlanul a Honvédkórház vezeti 2,3 milliárd forinttal, és szokatlanul alacsony, 281 millió forintos adósságnövekedéssel. Szorosan a nyomában 2 milliárdos tartozással a Szegedi Tudományegyetem, ahol viszont kiugróan magas, egymilliárdos havi emelkedést láthatunk. Alulról súrolja a kétmilliárd forintot a Péterfy Sándor utcai kórház adóssága.

Változatlanul a nagy, megyei kórházak duzzasztják egymilliárd forint fölé a kifizetetlen számlák értékét, ide tartozik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei oktatókórház, a Kenézi Gyula kórház és rendelőintézet, a Zala megyei kórház, a Békés megyei Pándy Kálmán kórház, a győri Petz Aladár kórház, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Hetényi Géza kórház és rendelőintézet, valamint a Tolna megyei Balassa János kórház.

A lassuló növekedés a beszállítók oldaláról is érzékelhető, némiképp javult a fizetési hajlandóság, fegyelmezettebbé vált a számlák kiegyenlítése, írja a lap.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink