2024. április. 19., péntek - Emma.

A Fejlesztési Minisztérium Magyarország Új Neumannjait keresi

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) szakmai együttműködésében 2011. május 17-18. között kerül megrendezésre a „Magyar Innovációs TechShow” elnevezésű innovációs kiállítás, amelyen Magyarország 21 leginnovatívabb XXI. századi magyar high-tech megoldását mutatják be.

Az esemény szakmai támogatójaként a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Hírközlési Tudományos és Informatikai Egyesület (HTE), valamint a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) is közreműködik a szervezésben. Fővédnök dr. Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára.

A legjobb pályázók 2011. május 17-én egy magyar és nemzetközi magas szintű delegáció, majd május 18-án egy nyílt, egész napos program keretében, közel 500 résztvevő előtt mutatkozhatnak be. A kiállítás kapcsolódik a magyar soros elnökség infokommunikációs programjaihoz, így a kiállításra beválogatottak a hazai és uniós szakmai, illetve döntéshozói elit előtt mutathatják be jövőbe mutató megoldásaikat.

A „Keressük Magyarország Új Neumannjait!” elnevezésű versenyre azokkal a high-tech megoldásokkal lehet nevezni, amelyek az alábbi feltételeknek megfelelnek:

  • Infokommunikációs technológiákra épülő, nemzetközi szintű újdonságtartalommal rendelkező high-tech megoldások elsősorban az egészségipar, a zöld gazdaság, vagy a kreatív iparágak terén.
  • Az infokommunikációs technológiákra épülő high-tech megoldás legalább bemutatható és működő prototípus állapotban van.
  • Az infokommunikációs technológiákra épülő high-tech megoldást az elmúlt 1-3 évben fejlesztették ki.

A versenyre egy formanyomtatvány kitöltésével (a dokumentum letöltéséért kattintson!) lehet pályázni, 2011. április 8. 17.00 óráig. A nevezéseket PDF formátumban a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címre várják a szervezők.

A beérkezett nevezések közül magasan kvalifikált, prominens szakértőkből álló, független szakmai zsűri választja ki Magyarország 21 leginnovatívabb XXI. századi magyar high-tech megoldását. Az eredmények várhatóan 2011. április 18-án megtekinthetőek a kiállítás, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium weboldalán, majd egy kreatív térbeli installációs környezetben 2011. május 17-18. között a Millenáris Parkban kerül sor.

Mivel a Magyar Innovációs TechShow nonprofit rendezvény, így a kiválasztott társaságoknak nettó árbevételüktől függően hozzá kell járulniuk a kiállítás költségeihez. A befizetett hozzájárulások teljes egészében a rendezvény költségeinek fedezetét szolgálják, elsősorban a kiállított termékek bemutatását elősegítő térbeli installációk építési és technikai költségeit fogják fedezni. A hozzájárulás mértéke a kiválasztott társaságok esetében az egyes kategóriákban a következőképpen alakul:

  • magánszemélyeknek, illetve 25 millió forint alatti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) mikro- és kisvállalkozásoknak nem kell hozzájárulást fizetniük;
  • 25-50 millió forint közötti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) mikro- és kisvállalkozások számára a hozzájárulás összege nettó 50 ezer forint;
  • 50-150 millió forint közötti éves nettó árbevételű vállalkozások számára a hozzájárulás összege (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) nettó 80 ezer forint;
  • 150 millió forint feletti éves nettó árbevételű (legutolsó lezárt pénzügyi év alapján) vállalkozások számára a hozzájárulás összege nettó 120 ezer forint.
(forrás: MedicalOnline)

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés