hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

A felületesség beteggé tesz

Az agyban felületesen elraktározott rengeteg információ frusztrációt, krónikus stresszállapotot, akár depressziót is okozhat - mondta Freund Tamás, az InfoRádió Aréna című műsorában.

Kapcsolódó cikkek

Az emberi agy nem egy ilyen, a mai korra jellemző információ robbanásra lett kitalálva - mondta a műsorban az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetének igazgatója.
 
"Az ember hozzászokik ahhoz, hogy nagyon könnyen jut információhoz. Ez viszont ahhoz vezet, hogy nem társít kellő érzelmi impulzusokat, nem rendelkezik kellő motivációval sem, hogy azt a bizonyos ismeretanyagot megszerezze. Ha pedig az ismeretanyaghoz nem társulnak a belső világból származó impulzusok, akkor annak az eltárolása bizony felszínes " - mutatott rá a neurobiológus.
 
 "Felületesen raktározzák el az információt és csodálkoznak, hogy nem jön az új gondolat, az eredetiség, ez frusztrációt okoz. A gyerekek is frusztráltakká, sikertelenekké válnak, jön a krónikus stresszállapot, aminek számos egyéb következménye van, ide sorolható a depresszió, szorongás is" – idézik az inforadio.hu-n Freund Tamást.

(forrás: MNO)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink