hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

A fővárosi szocialisták visszautasítják a Havas Szófiát ért vádakat

Az MSZP budapesti elnöksége közleményben állt ki Havas Szófia fővárosi szocialista képviselő mellett. A párt visszautasítja Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos azon állítását, hogy a szocialisták egészségügyi szakpolitikusa ne végezte volna el a rá bízott munkát.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában írt arról, hogy a kormánybiztos büntetőfeljelentést tesz, amiért Havas Szófia 2007-ben havi 600 ezer forintért vezényelte le az Országos Gyógyintézeti Központ (OGYK) vagyonának hasznosítását miniszteri megbízottként, ám vizsgálata alatt nem talált munkavégzésre utaló dokumentumokat.

A fővárosi szocialisták közleményükben úgy fogalmaznak, "Budai Gyula egy éve mást sem csinál, mint elvégzett munkákról szóló teljesített szerződéseket vesz elő, hogy azokat ismeretlen tények, információk alapján elvégzetlennek, csalárdnak, igaztalannak állítsa be".

"A legutóbbi kísérlet Havas Szófia miniszteri biztosként végzett munkájának megkérdőjelezése, (...) a valóság azonban cáfolja Budai Gyulát, hiszen a folyamat lezajlott, a szükséges döntések és feladatok elvégzésre kerültek, Havas Szófia miniszteri biztosként ellátta vállalt feladatait, aminek eredményeként az intézmény megszűnt" - fejtik ki tájékoztatásában az ellenzéki párt.

Az MSZP kiemeli továbbá, hogy "Budai Gyulának a fikciók helyett inkább a valódi elszámoltatandó kérdésekkel kellene foglalkoznia, a sorozatban Fideszhez kötődő zavaros ügyekkel". A szocialisták úgy gondolják Budai Gyula például saját elődjénél is vizsgálódhatna, ugyanis Papcsák Ferenc szerintük úgy volt hosszú éveken át tagja a Bajcsy-Zsilinszky Kórház felügyelőbizottságának, "úgy vette fel minden hónapban tiszteletdíját, hogy az ülések jelentős részén meg sem jelent".

A Magyar Nemzet mai száma Székely Tamás nevét említi hasonló témában. Mint a lap írja, "az elszámoltatási kormánybiztos szerint a későbbi egészségügyi miniszter egyik megbízása összeférhetetlenség gyanúját veti fel, és egyelőre munkavégzést igazoló iratokat sem találtak. Ezért a biztos – Havas Szófia és Kárpáti Zsuzsa MSZP-s szakpolitikusok esetéhez hasonlóan – várhatóan büntetőfeljelentést tesz.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink