hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

A GYEMSZI elhárítja a felelősséget (BŐVÍTVE: hol, mennyit..?)

Nem a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) hibájából jutottak egyes egészségügyi dolgozók késve jövedelem-kiegészítésükhöz – írták közleményükben.

Úgy fogalmaztak: a törvényi határidőn belül, vagyis július 20-áig az egészségbiztosító elutalta a munkáltatóknak a megfelelő összeget. A közleményben azt írták, nincs tudomásuk arról, hogy az átutalt összeg ne érkezett volna meg az egészségügyi szolgáltatókhoz, arról azonban igen, hogy egyes munkáltatók halasztott bérszámfejtést alkalmaznak, és a havi fizetéssel együtt utalják majd a kompenzációt.

A napokban több sajtóhír jelent meg arról, hogy egyes dolgozók késve kapták meg jövedelem-kiegészítésüket – emlékeztet a GYEMSZI, majd azt írja: az Országos Egészségbiztosítási Pénztár július 19-én utalt a munkáltatók részére. A kormányrendelet pedig július 20-áig írja elő a támogatási összeg első utalványozását a munkáltatóknak – írják közleményükben.

Mint arról korábban a Medical Online is beszámolt, májusban a GYEMSZI még azt közölte, hogy a „kormányrendelet értelmében július 20-ig kell megkapniuk első jövedelemkiegészítésüket azon egészségügyi dolgozóknak, akik a nyugdíjukról lemondva tovább dolgoznak az egészségügyben”.

BŐVÍTÉS (2013.07.31. 9:59):

A kórházak többsége már vagy kifizette, vagy hamarosan kifizeti a kettős juttatás tilalma miatt nyugdíjukat átmenetileg elveszítők jövedelem-kompenzációját.  – írja cikkében a Világgazdaság. Ám arra kérdésre, hogy összesen hány egészségügyi intézményben, mennyi dolgozó, mennyi pénzt kapott  se a Államkincstárnál, se a tárcánál nem találtak választ.

(forrás: MTI, Medical Online)
hirdetés

Könyveink