hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

A magyar beteg olykor bírságol...

„Senki nincs biztonságban: akár plasztikázásra váró cicababának vagy éppen iszákos munkásnak is kiadhatják magukat a vámosok”  - kezdi adóellenőrzési körképét a Bors.

- Olyan szituációt teremtünk, amely életszerű, amiben az ellenőr be tud épülni az adott helyzetbe, s nem ad okot gyanúra – magyarázta a lapnak Suller György Attila őrnagy, adóhivatali szóvivő, hogyan készülnek a meglepetészerű ellenőrzésekre.

A cikkben megidézett példák közt szerepel annak a plasztikai sebésznek az esete is, aki számla nélkül praktizált, amíg le nem buktatták az ellenőrök. „Egy NAV-os hölgy mellplasztika címén jelentkezett be a neves sebészhez. Már meg is állapodtak a cicik 900 ezer forintos árában, amikor az ellenőr felfedte magát. Kiderült: a férfi húsz hónapja működő praxisa alatt közel száz műtétet végzett, számlatömböt pedig még csak nem is tartott magánál.”

Hasonlóan gondban volt a papírmunkával a példaként idézett természetgyógyász is. A „gyógyító energiát áramoltató nőhöz is ellátogatott az adóhatóság. Az asszony a Pránanadi néven ismert kezelést végezte el az ellenőrön, amelynek végén felajánlotta: annyit fizet, amennyit gondol. Az ellenőr oda is adott háromezer forintot, azonban számlát már nem kapott cserébe, vállalkozói igazolványt sem tudott felmutatni a szolgáltató.” Ez a mulasztás kétszázezer forintjába került – olvasható a borsonline.hu-n.

(forrás: Bors)

cimkék

hirdetés

Könyveink