hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A minimumrendeletet senki sem veszi komolyan

A budapesti kórházak közül mindössze háromban vannak tartósan betöltetlen orvosi, és csupán egyetlenegyben régóta üresen álló ápolói státusok az intézményi adatszolgáltatások szerint – írja a Magyar Idők.

Jelenleg Magyarország egyetlen kórházában sem dolgozik annyi orvos, ápoló, amennyire az intézmény működési engedélye szerint egy-egy osztályon szükség lenne – idézi a lap az intézményi adatszolgáltatásnak ellentmondva a Magyar Kórházszövetség évek óta hangoztatott véleményét.

Az egyes osztályok működéséhez szükséges pontos létszámokat az úgynevezett minimumrendelet határozza meg, ezt azonban senki sem veszi komolyan. Ezért is váltaná fel a szabályozást a jövő évben egy licencrendszer. Erről Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár korábban a Magyar Időknek azt mondta: az új rendszer alapján majd „mindenki azt csinálhatja, amihez ért, amiben gyakorlatot szerzett”. Ám hogy megmaradhat-e például a patológia abban a kórházban, ahol mindössze egyetlen nyugdíjas patológus dolgozik, még nyitott kérdés – olvasható a magyaridok.hu-n.

 

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink