hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A tervezett kétszerese lett az új sürgősségi forgalma

A betegek mintegy fele nem igényel sürgősségi ellátást, ugyanakkor lekötik az energiát és az időt – panaszolják a Karolina Kórház új sürgősségi osztályának tapasztalatait a Kisalföld.hu-n.

Közel fél éve működik az úgynevezett triage rendszerrel és önálló osztályként a mosonmagyaróvári Karolina Kórház sürgősségije. Ez lényegében a kórház kapuja, hiszen ide jönnek az utcáról a sürgős ellátást igénylők és ide futnak be a mentők is.

Az elmúlt öt hónap tapasztalatai alapján a betegforgalom folyamatosan nő az osztályon, naponta átlagosan mintegy ötvenen  fordulnak meg  itt. „Ez nagyon magas szám, több mint duplája az előre kalkuláltnak, amelyre a személyzetet terveztük. Ha a tendencia nem fordul vissza, a leterheltség növekedése a szakdolgozók távozását eredményezheti" – mondja dr. Bertalan István főigazgató.

Dr. Valér Marcell osztályvezető főorvos hozzátette: gyakorta tapasztalják, hogy a késő délutáni órákban megjelennek az osztályon a napközben Ausztriában dolgozó munkavállalók. Nem akarnak kiesni a munkából, ezért nem mennek el napközben a szakrendelésre és azt gondolják, hogy a sürgősségin megkapják ugyanazt az ellátást. Így aztán sokszor előfordul, hogy háromórás várakozást és vizsgálatokat követően azt javasolják nekik, hogy másnap menjenek el a szakrendelésre – olvasható a kisalfold.hu-n.

 

(forrás: Kisalföld Online)
hirdetés

Könyveink