hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

 

A zsírtól nem kell félni

A brit egészségügyi szervezetek legújabb ajánlásában azt hangsúlyozzák, hogy a zsír fogyasztása nem gátlóolja a fogyást. Az index.hu részletesen ír a témáról.

Nagy vihart kavart a brit egészségügyi szervezetek legutóbbi ajánlása, amely szerint nem kell félni a zsíroktól, a zsírszegény diéta egyáltalán nem véd meg az elhízástól. Sőt, több kárt okoznak a zsírszegény ételek, mint amennyi hasznot hoznak. Az elhízás elleni szervezetek felelőtlenségnek tartják ezt a kijelentést, pedig már évek óta pedzegetik a szakhatóságok, hogy a zsíros ételek egyáltalán nem ördögtől valók – olvasható az Indexen.

Egy évvel ezelőtt hasonló folyamat játszódott le az Egyesült Államokban, az egészségügyi szakintézmények a koleszterinnel kapcsolatos figyelmeztetéseken enyhítettek, mert úgy találták, egyszerűen nincs megfelelő tudományos háttere annak, hogy a koleszterinszintet mindenáron csökkenteni kell. Számos tanulmányra hivatkoznak, amelyek nem a zsíros ételeket, koleszterint, hanem a szénhidrátokat teszik felelőssé az elhízásokért.

 Az index.hu cikke a hír közlését követően részletesen bemutatja az elmúlt évtizedben népszerűvé vált diéták értékét a legújabb tudományos állaspontok tükrében.
(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink