hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Adomány a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórháznak

A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete a Miskolci Szimfonikus Zenekar jótékonysági hangversenyének bevételéből a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Onkológiai Osztály számára, 360 ezer forint értékű hotline vér- és folyadékmelegítő készüléket vásárolt.

Az adományt prof. dr. Simon Tamás, a Liga elnöke, valamint Szabó Péter, a Zenekar igazgatója adta át dr. Oross Endre osztályvezető főorvosnak csütörtökön.

Az intézmény közleménye szerint az onkoterápia fejlődését az új gyógyszerek, terápiás eljárások megjelenése mellett az esetleges szövődmény elhárításának, az időnként szükségessé váló támogató kezelések fejlődése is segítette.

Adomány a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórháznak

"A most kapott vér- és folyadékmelegítő készülék utóbbi kezelések során segíti munkánkat. Általa lehetővé válik, hogy a sürgősséggel történő vér transfusió kevesebb kockázattal indítható, de a nem sürgős esetekben is hasznunkra válik, mivel a vér adásának időpontja így jobban tervezhető. Akár a vér adása során, akár az elesett állapotú beteg nagyobb térfogatú infúziós folyadékpótlása kapcsán az ezzel járó esetleges testhőmérséklet csökkenést kivédi, biztonságot nyújtva a betegnek és az egészségügyi személyzetnek egyaránt."

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés