2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Az európai klinikai farmakológusok találkozója Budapesten

A június 26–29. között, a Budapest Congress & World Trade Centerben megrendezett 10th Congress of the European Association for Clinical Pharmacology and Therapeutics (EACPT) eseményre több mint 30 országból érkeznek szakemberek.

A betegségek gyógyszeres kezelése egyre inkább interdiszciplináris tudománnyá és gyakorlattá válik. Noha számos új és ígéretes gyógyszer áll rendelkezésünkre mégis sok betegség esetében a gyógyszerek hatása vagy nem kielégítő mértékű vagy számos beteg egyáltalán nem reagál illetve súlyos mellékhatások lépnek fel náluk. Ezért fokozott az igény a korábbiaknál hatékonyabb és biztonságosabb gyógyszerek fejlesztése iránt. A betegségek és a gyógyszerhatások molekuláris biológiai hátterének dinamikusan gyorsuló feltárása valós lehetőséget ad olyan értékelhető, sejtszintű változások (biomarkerek) felismerésére, melyek révén az egyéni rizikófaktorok a betegségek korai szakaszában kimutathatóak lesznek és a gyógyszerre adott válaszreakciók kiszámíthatóbbakká válnak.

A június 26 – 29. között Budapesten, a Budapest Congress & World Trade Centerben megrendezett 10th Congress of the European Association for Clinical Pharmacology and Therapeutics (EACPT) több mint 30 országból érkező szakemberei a fenti témákra fókuszálva fogják ismertetni legújabb eredményeiket. A szervezők különös gonddal figyeltek arra, hogy a nemzetközileg elismert véleményalkotó szakembereken kívül a feltörekvő új kutatónemzedék is teret kapjon előadásokkal, poszterbemutatásokkal.

Idén az EACPT Lifetime Achievement Award díjjal Sir Colin Dolleryt, a klinikai farmakológia egyik megalapítóját, kiemelkedő művelőjét tüntetik ki. Sir Colin Dollery a díjat ünnepélyes keretek között személyesen veszi át ittléte során.

A kongresszus szervezői az EACPT, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság (MFT) és a MOTESZ Kongresszusi Iroda Sipos Alice Asszony vezetésével. A kongresszus védnökei dr. Réthelyi Miklós Nemzeti Erőforrás Miniszter és dr. Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia Elnöke.

További részletek a konferencia honlapján.

(forrás: MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés