hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Az MKRSZ szerint nem valósak az adatok

A Magyar Kórházak és Rendelőintézetek Szövetsége (MKRSZ) úgy gondolja az adósságról szóló adatok nem tükrözhetik a valóságot.

Az MKRSZ szerint bár jó szándék húzódik meg a kórházak adósságállományának felmérése mögött, az adatok nem tükrözhetik a valóságot.

A szövetség közleménye szerint az a kórház, amely az előző kormányzattól januárban kapott támogatással jól gazdálkodott, és nemcsak a tavalyi hiányt próbálta pótolni, "kihúzta valahogy az első félévet". Amely intézmény júniusban 50 millió forint hiányt jelentett, annak decemberre viszont már 400 millió forint lehet a tartozása - írták.

Álláspontjuk szerint csak az tudott "jó számokat közölni", aki támogatást kapott a fenntartó tulajdonostól, átütemezte adósságát, vagy nem vállalt jövőbeni kötelezettségeket. Az adósság állománya tehát függ a kérdezés módjától és időpontjától is - olvasható a közleményben.

Az adós kórházak teljes toplistája itt olvasható!

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár csütörtökön azt mondta, hogy jövő kedden jelentik be a kórházak adósságállományát. Hozzátette, a felmérésre azért volt szükség, mert nem álltak rendelkezésre érvényes számok. Az államtitkár megerősítette, az intézmények lejárt tartozása összesen megközelítőleg 37 milliárd forintot tesz ki.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink