hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Bács-Kiskunban is csak egy maradhat

A kecskeméti kórházba integrálódik a kalocsai és a kiskunfélegyházi - jelentette be a humán tárca helyettes államtitkára Kecskeméten egy fejlesztési projeknyitó rendezvényen.

Mészáros János közölte: a 2,95 milliárd forintos beruházással, uniós és állami támogatásból október végéig megvalósuló projekt célja az integráció infrastrukturális és eszközhátterének biztosítása.
Lakatos László projektmenedzser elmondta: az épületek átlagéletkora 50-70 év, azok szerkezetileg, gépészetileg, energetikailag is korszerűtlenek. Kalocsán a sürgősségi osztály nem megfelelő körülmények között működött, Kiskunfélegyházán az akut ellátás megszűnése miatt előtérbe került a járóbeteg-, az egynapos és a sürgősségi ellátás, emiatt szükséges a jelenlegi épület felújítása, bővítése.
A beruházások lehetővé teszik a teljes körű szervezeti és funkcionális integrációt a Bács-Kiskun Megyei Kórházban, javul az ellátás hatékonysága, szervezettsége, és racionálisabb, gazdaságosabb működési környezet jön létre - hangsúlyozta Lakatos László, jelezve, hogy az átlagos ápolási idő az aktív fekvőbeteg-ellátásban 5,2-ről 5 napra csökken.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink