hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Bizonytalan a kórházak pluszpénze

Negyvenmilliárd forintos gyorssegély elosztásáról egyeztetnek a kórházak a minisztériummal. Egyelőre azonban még azt sem tudni, hogy valóban megkapják-e ezt a pénzt. A kórházak is elfogadják azt a teltételt, hogy maguk is tegyenek lépéseket a takarékosságért. Az egyeztetések a jövő héten folytatódnak.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy kapnak-e pluszpénzt a kórházak. Szócska Miklós egészségügyi államtitkár nemcsak a nyilvánosság előtt beszél csupán feltételes módban a kérdésről. Amint arról a MedicalOnline is beszámolt, a csütörtöki, zárt ajtók mögötti tárgyaláson is pusztán esetleges konszolidációt ígért az intézményvezetőknek, akik minimum negyvenmilliárdos gyorssegítséget kérnek. A szaktárca jövő hét közepén egyeztet a nemzetgazdasági tárcával a pénzügyi lehetőségekről.

Ha lesz pénz, gyorsan kell dönteni az elosztásról, így jövő keddre már erről készítenek végleges javaslatot a szakmai szervezetek – mondta a kórházszövetséget képviselő Fülöp Rudolf az MR1 Kossuth Rádiónak.

Ne legyen feltételek nélküli pénzosztás – ezzel egyetért Csiba Gábor, a súlyponti kórházakat tömörítő Stratégiai Szövetség elnöke is. Azok az intézmények, amelyek nagy adósságot halmoztak fel, készítsenek konszolidációs tervet, és azok is kapjanak pénzt, amelyeknek nincs kintlévőségük – mondja. Számítások szerint pluszpénz nélkül év végére elérheti a 90 milliárdot a kórházak adóssága.

 

Az MR1 összeállítását hallgassa meg itt!

hirdetés

Könyveink