hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Cáfolja az ÁNTSZ-jelentést Ónodi-Szűcs Zoltán

Cáfolta az egészségügyi államtitkár a kiszivárgott ÁNTSZ-jelentés orvoshiányról szóló számait – olvasható a Hír TV portálján. Ónodi-Szűcs Zoltán szerint a jelentés alapjául szolgáló minimumrendeletet már meghaladta az idő.

Az államtitkár közölte, hogy mérséklődött az orvosok elvándorlása, amit januártól a szakorvosoknak nyújtott kiegészítő támogatás is fékezhet, írja a lap.

Ónodi-Szűcs Zoltán a közelmúltban kiszivárgott ÁNTSZ-jelentés adatait eltúlzottnak tartja. Abban az állt, hogy az intézmények 70 százaléka küzd létszámhiánnyal. „Az OECD-jelentések alapján a magyarországi orvoshelyzet megfelel az OECD-átlagnak, tehát ez alapján nem mondhatom azt, hogy orvoshiány van. És hogy a szemüveg mennyire torz, amit a jelenlegi rendelet tartalmaz: a szülészetről is úgy ír ez a jelentés, minthogyha orvoshiány lenne, holott tudjuk, hogy nem igaz. Tehát én nem szeretnék erről nyilatkozni, mert torz szemüvegen keresztül kell vizsgálnunk egy képet, teljesen más lenne, hogyha nem ezen keresztül kellene néznünk” – fogalmazott Ónodi-Szűcs Zoltán.

Az államtitkár azt mondta, hogy az 1995-ös minimumrendeletet már meghaladta az idő, mert a leltárszemlélet mellet figyelembe kellene venni a minőségi kritériumokat is, olvasható a portálon.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink