hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Civilek hozzák helyre

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórház nővérszobáját egy apuka festette ki, hálája jeléül. Mozgalommá alakul a kezdeményezés – adja hírül a 444.hu.

Lakatos Norbert szobafestőként dolgozik, a nővérszobát pedig hálából festette ki, amiért kislányát meggyógyították. Az akció után annyira megfogták a hálás kórházi dolgozók visszajelzései, hogy azóta már az egész koraszülött osztályt kifestette. Mivel egy festékekkel foglalkozó cég felajánlotta neki, hogy állja az anyagot az akcióihoz, Norbi most azt tervezi, hogy egy külön mozgalmat indít a kórházak kifestésére – írja a 444.hu.

Főként gyermekosztályokat szeretne segíteni, mert elég kemény tapasztalat volt neki a saját kislányán látni, milyen az, amikor az idegen környezettől eleve félő gyereknek egy lepukkant kórteremben kellett várnia a gyógyulásra –  fogalmaz a hírportál.

Február óta grafikusok, belsőépítészek és az egyik egyetem karitász szervezetének tagjai is jelezték, hogy segítenének neki a folytatásban.

Lakatos Norbi csak azokkal a megkeresésekkel tud mit kezdeni, amikor a kórház vezetői hívják segíteni. Mivel az őt támogató cégnek sem végtelenek az erőforrásai, most ezek közül fogja kiválasztani azt a helyet, ahol a képek alapján a leginkább szükség van a segítségére. Erre most a legesélyesebb egy budai kórház, aminek az egyik szobájában azt látta, hogy négyzetméternyi részen hiányzik a vakolat.

Tisztában van azzal is, hogy nem ő fogja megoldani az állam helyett a magyar egészségügy problémáit – írja a hírportál.

(forrás: 444)
hirdetés

Könyveink