hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

 

Czeizel Endrét elmarasztalták

A neves genetikus véleménye megingatja az orvosok iránti bizalmat. A professzor a hir24 szerint nem hajlandó visszavonni állításait.

 

Figyelmeztetésben részesítette Czeizel Endrét a Magyar Orvosi Kamara Országos Etikai Bizottsága, miután a neves professzor egyebek mellett azt bírálta, hogy egy mesterséges megtermékenyítés során „az orvos azt a petesejtet és ondósejtet használja, amely éppen akkor adódik, ezért 50 százalékkal több a fejlődési rendellenesség”. Czeizel annak a véleményének is hangot adott, hogy Magyarországon nem tartanak be nemzetközi szabályokat.

A Czeizel által elmondottak miatt az orvosi kamara vizsgálatot kezdeményezett és megállapították, hogy a kijelentések alkalmasak arra, hogy rontsák az orvostársak megbecsülését, az orvosi tevékenység iránti bizalmat és más orvosok szakmai hírnevét.

A genetikus az Origónak elmondta: kétszer felmentették az ügyben, de végül elmarasztaló ítélet született. Határozott nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy visszavonja-e kifogásolt kijelentéseit.

(forrás: Hír24)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink