hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Egészségesebbek leszünk? Jön a só és cukoradó

Fair legyen és ne diszkriminatív - mondta az élelmiszer-feldolgozók részéről Éder Tamás az MTV Ma Reggel című műsorában, ahol Csiba Gáborral vitatkoztak az új, egészségtelen életmódot büntető adó tervezetről.

A Stratégia Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke szerint jogos egyes termékek kiemelése, mert az elhízás egy láncreakció. A vitatkozó felek az új sarc következményeiről is beszéltek, az élelmiszeripar a forgalom csökkenése miatti elbocsátásoktól tart, az egészségügyi szakember szerint viszont így csökkenhet az egészségügyi ellátórendszer leterheltsége.

A hamburgeradó csak egy jó kifejezés olyan értelemben, hogy át tudjon menni a köztudatba. Ugyanakkor mindig is azt hangsúlyoztam, hogy a tudatos egészségromboló magatartást végző fogyasztóknak előre be kell fektetniük a majdani orvosi kezelésükbe - fejtette ki a műsorban Csiba Gábor, a Stratégia Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke, aki emlékeztetett arra: az egyesület korábbi előterjesztése azokra a termékekre vonatkozott, amelyek az ajánlottnál magasabb mértékben tartalmaznak sót, cukrot és zsírt. Ide tartoznak emellett a cukrozott üdítők, valamint az alkohol- és dohánytermékek - tette hozzá.

Éder Tamás, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének elnöke egy kiragadott elemnek nevezte az egészségtelen életmód elleni harcban az egészségtelen élelmiszerek megadóztatását. Érvelése szerint a magyar lakosság kiemelkedően rossz egészségi állapota a mozgásszegény életmódra, a stresszre és az otthoni házikosztra vezethető vissza.

A Portfolio.hu az egészségtelen életmód megadóztatása mellett és ellen szóló érveket gyűjtötte csokorba.

(forrás: m1, Portfolio.hu, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés