hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

A gyógyturizmusban látják a Balaton megmentésének lehetőségét

Egészségturisztikai központot álmodnak Siófokra

Megújul a siófoki kórház

A siófoki kórház fejlesztéshez korábban 640 millió, most 2,1 milliárd forintnyi támogatást nyert el az intézmény - írja a Somogyi Hírlap.

Az Európai Unió által támogatott beruházáshoz, amely a tervek szerint jövő februárban kezdődik és 2012 közepén fejeződik be, az önkormányzat 240 millió forinttal járul hozzá.

A létesítmény egyebek mellett egy 1500 négyzetméteres sürgősségi részleggel bővül, továbbá egymilliárd forint értékben korszerűsítik az eszközparkot. A kórház a balatoni idegenforgalmi szezont is felkészültebben várhatja majd, ha felépül az új sürgősségi osztály helikopter-leszállóval. Az új épületbe műtőblokk is kerül, megújul a röntgendiagnosztika és az intenzív osztály, valamint központi betegfelvételi egység létesül.

A korszerűsítést egy harmadik - már beadott -, energiatakarékosságot célzó pályázat sikere teheti teljessé - írta a lap.

Az egészségturizmus lesz a megmentő?

Varga Ferenc a kórház igazgatója elmondta, az egyre inkább lemaradóban lévő balatoni régióban arra számítanak, hogy a turizmus meghatározó ága lesz az egészségügy.

Nézetét több szakember is osztja - az elő- és az utószezon népszerűsége visszaállítható – állítják az októberre tervezett Balaton-régiós egészségturisztikai konferencia szervezői. Arra is hivatkoznak, hogy az Új Széchenyi Terv egyik prioritása is az egészségturizmus.

Évről-évre felmerül a lehetőség, hogy a világ egyik legnagyobb utazási irodája, a TUI kivonuljon a Balatonról – állítja Kosárszky Tibor, a vállalat magyarországi szolgáltatási igazgatója. Mint mondja, kitörési pont a régió számára a családbarát és/vagy az egészségturisztikai szolgáltatások lehetnek.

Perjési Sándor, a siófoki Galerius fürdő vezetője úgy látja: "Az egészségturizmushoz minden adottságunk megvan. A gyönyörű tó, az infrastruktúra, a szakembergárda. A siófoki fürdőt a magunk részéről egészségcentrummá fejlesztjük.

hirdetés

Könyveink