hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Egy hete kezdték az etikai vizsgálatot

Az orvosi kamara etikai bizottsága már a múlt héten eljárást indított az onkológus-nőgyógyász ellen – mondta Éger István a Magyar Nemzetnek.

Az kamara elnöksége szerdán a Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórház orvosának ügyéről is egyeztetett, és kiderült, a kamara etikai bizottsága már a múlt héten eljárást indított az onkológus-nőgyógyász ellen, az első forduló januárban lesz, de a végleges döntés valamikor 2017 első negyedévében várható – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, bár a hivatásrend tegnapi közleményében erről még nem, csak arról írtak, hogy a közeli napokban csak a sajtó útján értesültek a bíróság jogerős marasztaló döntéséről, ezért az onkológus-nőgyógyásszal szemben etikai vizsgálat a jogerős bírósági döntésig nem indulhatott.

Éger a lapnak azt is elmondta, az eddigi információk alapján úgy tűnik, hogy ez az eset a kirívóan súlyos etikai vétségek kategóriájába tartozik, ezért a legsúlyosabb etikai büntetés, vagyis a kizárás is kiszabható. De, ahogy azt korábban megírtuk, még így is könnyen előfordulhat, hogy idővel az orvos ismét egy kórház specialistája lesz, ugyanis a törvény szerint két év után az etikai ítélet elévül. Ekkor az érintett ismételten kérvényezheti felvételét a kamarába.

 

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink