hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Egyik kórházból a másikba küldték az autista beteget

A 28 éves autista fiatallal két napig jártak kórházról-kórházra a szülei, de mindenhonnan hazaküldték őket.

A zsámboki férfi húsvétvasárnap arra panaszkodott, hogy fáj a torka, másnap már nagyon rosszul volt, nem evett, nem ivott. Felhívták a mentőket, akik értesítették a turai ügyeletet. Ekkor már 39,7 fokos láza volt. Vírusfertőzésre gyanakodtak, ezért algopirininjekciót kapott. Délután már a gyomrára is panaszkodott, ezért szülei busszal vitték be a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházba. Ott vért vettek tőle, megvizsgálták, majd átküldték a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház gégészetére, mert az volt az ügyeletes. A szülők azt állítják, kértek mentőt, mert nem kocsival voltak, de azt válaszolták, nincs. Így éjjel nem tudtak átmenni a város másik végén lévő intézménybe.

Április 26-án a Kőbányai úti egészségházban kezdtek, a fiút megvizsgálta a gégész, és felírt egy fájdalom és gyulladás csökkentésére alkalmas port. A szülők állítják, hiába szóltak előre, a fiúknak annyira fája  torka, hogy nem tud nyelni. Mivel a beteg nem itta a kapott gyógyszert, visszamentek a Bajcsy-Zsilinszky kórház sürgősségi osztályára." Onnan hazaküldtek, hogy majd meggyógyul Zoli, de előbb hívtak hozzá egy pszichiátert" – mesélték a szülők.

Éjjel azonban újra orvost kellett hívni. A fiút végül mentővel vitték be a kerepesi Flór Ferenc kórházba. Befektették a belgyógyászatra - a szülők szerint csak azért, mert mire elkészültek a leletek, már nem volt busz, amivel hazamehettek volna.

Másnap, mire a szülei beértek, a fiú teste több helyen lila volt. Kiderült, hogy órákig alig kapott levegőt. Kikötözték és egyszer meg is pofozták. Kettőkor már félrebeszélt, azt mondta, szállni fog a madarakkal. Pár óra múlva az intenzíven hunyt el. A boncolási jegyzőkönyvben az áll, hogy a fiú halálát keringési elégtelenség és egy fekély okozta, amit a torkán találtak. A család ügyvédje szerint orvosi műhiba történhetett.

(forrás: MedicalOnline, m1)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés