2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Együttműködik a Semmelweis Egyetem és Újbuda

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara együttműködési megállapodást kötött Újbuda Önkormányzatával, közli az egyetem honlapja.

A közös munka részeként az egyetem dietetikus és gyógytornász oktatói és hallgatói egyebek mellett foglalkozásokat, előadásokat tarthatnak, kutatásokat, felméréseket végezhetnek a XI. kerület idősbarát programjához, az Újbuda 60+-hoz kapcsolódva. A megállapodást dr. Szél Ágoston, az egyetem rektora, dr. Nagy Zoltán Zsolt, az ETK dékánja és dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere írta alá.

A megállapodás része az is, hogy a leendő dietetikusok és gyógytornászok az Egészségtudományi Karon megszerzett elméleti tudásukat a gyakorlatban is kamatoztathatják, és az elképzelések szerint a jövőben a karon végzett hallgatók alkalmazására is lehetőség nyílna a XI. kerületben, ahol jelenleg is nagy hangsúlyt fektetnek az idősek életminőségének javítására. Ezt célozza az Újbuda 60+ Program is, amely 42 ezer embernek biztosít kulturális-, sport és prevenciós programokat, közli az egyetem.

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés

Könyveink