hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Előremozdulás az egészségügyi dolgozók bértárgyalásán

A csütörtöki tárgyaláson az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkárság az orvosi bérek tekintetében újabb ajánlatot tett, amely a tárgyalófelek szerint jelentős előremozdulást jelent.

Mint azt a szaktárca szerkesztőségünkkel közölte: ismét tárgyalóasztalhoz ültek csütörtökön az ágazati sztrájktárgyalók és folytatódtak az egyeztetések az egészségügyi szakdolgozók és orvosok bérrendezéséről.

A múlt héten tartott egyeztetésen Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár új ajánlatot tett, amely az egészségügyi szakdolgozók kérésének megfelelően differenciált béremelést jelenthet a szakdolgozók számára.

A csütörtöki tárgyaláson az Egészségügyért Felelős Államtitkárság az orvosi bérek tekintetében újabb ajánlatot tett, amely a tárgyalófelek szerint jelentős előremozdulást jelent. A cél továbbra is a többlépcsős bérmegállapodás az ágazati reprezentatív szakszervezetekkel és stratégiai partnereikkel.

Az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik javaslatára az Egészségügyért Felelős Államtitkárság felkérte az Állami Egészségügyi Ellátó Központot, hogy a következő hetekben kezdje meg az ágazatban dolgozó, nem egészségügyi munkavállalók, vagyis gazdasági, műszaki személyzet felmérését.

cimkék

hirdetés

Könyveink