hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Emelkedhet a műtéti szettek ára

A WC papír csak az első lépés volt: a műtéti szetteket hamarosan kizárólag börtöncégtől szerezhetik be a kórházak. A Magyar Idők cikke.

Meglehet, hogy hamarosan csak a jelenleginél drágábban juthatnak majd műtőssapkához, köpenyhez vagy operációs lepedőhöz a kórházak, miután megszűnik a verseny az egyszer használatos, nem szőtt műtéti textíliák piacán. Az intézmények ma még mintegy tíz cégtől rendelhetnek ilyen termékeket, ám hamarosan kizárólag valamelyik börtöncégtől szerezhetik be azokat. A mostani beszállítók évi 4-5 milliárd forint bevételtől eshetnek el – írja a hírportál.

A kórházakban évente összességében több százezer ilyen, úgynevezett nem szőtt, egyszer használatos műtéti textília fogy négy-öt milliárd forint értékben – elezte az Orvostechnikai Szövetség a Magyar Időknek. Ők képviselik az érdekeiket azoknak a cégeknek is, amelyek eddig szállították ezeket a termékeket a kórházaknak. Mint főtitkáruk, Rásky László az újság munkatársának elmondta: körülbelül tíz olyan cég van, amelyektől ezek az eszközök beszerezhetők, ezek a vállalkozások a jogszabályi előírás miatt kiszorulhatnak a piacról.

A teljes cikkért kattntson a hírportálra.

 

 

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink