hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Esély és veszély – digitalizáció az egészségügyben

Túlságosan sok a gyógyászatban használt informatikai eszköz van az internetre kötve, amelyek így támadhatóakká válnak – idéz egy biztonsági tanulmányt az  ITcafé.

A kutatáshoz egy speciális keresőt használtak, a Shodant, mely megtalálja az internetre kötött eszközöket. Az eredmények szerint nagyon sok hálózatra csatlakoztatott egészségügyi berendezés érhető így el: radiológiai berendezések, aneszteziológiai rendszerek, kardiológia eszközök stb. A szakemberek például találtak egy olyan, helytelenül konfigurált rendszert is, melynek sebezhetőségét kihasználva az egészségügyi intézmény teljes belső hálózatához hozzá lehet férniolvasható az itcafe.hu-n.

Igaz, a fent idézett tanulmány az USA-ban készült, de például a VG.hu „Öt digitális trend, amelyek átalakítják a világot” című cikke sem hagy kétséget afelől, hogy a gazdaság fő áramlataiból és problémáiból nem lehet kimaradni, legfeljebb lemaradni. Bár elsősorban gazdasági társaságokról beszél, de szinte valamennyi állítása értelmezhető az egészségügyi rendszerekre, szolgáltatásokra is. Itt olvashatják.

(forrás: IT café, vg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink