hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Fizetett az ÁEK a kismamának

Kártérítést kapott az a nő, akivel savlekötő helyett maró folyadékot itattak az Állami Egészségügyi Központban.

Megkapta a kártérítést Keményné Makai Boglárka, akinek savlekötő helyett maró folyadékot, lúgos kémhatású kálium-hidroxidot adtak az Állami Egészségügyi Központban. Keményné túlhordott terhességgel feküdt be február 12-én az Állami Egészségügyi Központ Podmaniczky utcai épületébe. Császármetszés előtt a szülésznő egy sav-lekötővel teli poharat nyújtott neki, amitől azonnal rosszul lett.

A pohárban erősen lúgos kálium-hidroxid volt. A nő gyomra és nyelőcsöve súlyosan károsodott, egy hónapot volt kórházban, további kezelések és műtét vár rá. A megállapodás értelmében a kártérítés összegét nem hozzák nyilvánosságra.

A kórház belső vizsgálata szerint az akkori miniszter, Szekeres Imre a felelős a történtekért, mivel "nem tartotta be a határidőket, ezért nem vonható felelősségre az a vezető orvos akinek osztályán lúgot kapott a kismama". Később Németh Miklós Attila, a honvédelmi tárca sajtófőnöke jelentette be, hogy megszűnik az Állami Egészségügyi Központ szülészetét vezető főorvos osztályvezetői megbízatása.

(forrás: Népszabadság , MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés