hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Fronttapasztalataikat elemzik

Az afganisztáni ISAF misszió tizenhárom évnyi katona-egészségügyi tapasztalatairól tartanak konferenciát hétfőtől szerdáig Budapesten.

A budapesti NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központ (NATO KEKK) által szervezett "ISAF egészségügyi tapasztalatok" című konferencia témakörei között szerepel egyebek mellett az egészségügyi képzés és a missziós egészségügyi egységekben történő ellátás elemzése is.

A 15 országból érkező negyven szakember - többek között magas beosztású tábornokok - részvételével előadások, illetve kisebb, tematikus csoportmunka keretében a megfigyelések és adatok alapján értékelik a missziós egészségügyi ellátás "erős oldalait" és esetleges hiányosságait, amelyek alapján ajánlásokat tesznek a jövőbeni adatgyűjtés, ezáltal a bizonyítékon alapuló orvoslás hatékonyabbá tételére - olvasható a NATO KEKK közleményében.

A NATO által vezetett afganisztáni nemzetközi erő (ISAF) 2001 vége, a tálib uralom leverése óta gondoskodik a biztonságról Afganisztánban. A biztonsági felelősség átadásának folyamata az afgán fél számára 2011 közepén kezdődött meg, mostanra csaknem teljesen befejeződött. A 100 ezres nemzetközi haderő túlnyomó többségét a tervek szerint 2014 végéig kivonják az országból.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink