hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ha a gazdaság húz, bérre is jut

Az épp egy hónapja hivatalba lépett Zombor Gábor államtitkár ezúttal a Magyar Hírlapnak adott interjúban mondta el, hogy miként látja az ágazat helyzetét

A beszélgetésben – ahogy ezt az alább idézett részlet is jelzi  – központi szerepe volt a hálapénznek:

„– Beszélt az orvosok itthon tartásáról, amit a legfontosabb megoldásra váró problémának tart. Ennek egyik módja az életpályamodell bevezetése lenne. Van erre reális esély?
– Meggyőződésem, amíg a hálapénz jelen van a rendszerben, nem lehet reálisan megvalósítható orvosi életpályamodellről beszélni. Az elmúlt években pozitív folyamatok indultak el, melyek részei lehetnek egy életpályamodellnek. Ilyen például a rezidens orvosok ösztöndíjrendszere. Ezt azonban folytatni kell, hiszen nem várhatjuk el egy végzett szakorvostól, hogy alacsonyabb fizetésért, mint amit rezidensként kapott, itthon maradjon. A szakdolgozók esetében elindított béremelést is folytatni kell, hiszen az ő munkájuk ugyanolyan fontos a betegek ellátása szempontjából.

– És folytatódni fog?
Az ország gazdasági teljesítőképességén múlik ennek nagysága és időbelisége. Azzal mindenki egyetért, hogy szükség van további béremelésre. Rajtunk nem fog múlni” – olvasható a magyarhirlap.hu-n.

hirdetés

Könyveink