hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Hétvégi műszakot kell vállalniuk, ha nem akarnak botrányt a bérfizetésnél

Számítógépes hiba szólítja hétvégén műszakba a kórházigazgatókat, feltéve, hogy nem akarnak botrányt az emelt bér első kifizetésénél – írja a NOL.

A kórházak napok óta nem tudják feltölteni a béremelésben érintett munkatársaik adatait, mert az intézmények üzemeltetését végző GYEMSZI szervere folyton leáll. Ahhoz, hogy az érintettek biztosan megkapják a kormányzat által ígért pénzt, máig kellett volna befejezni az adatközlést, csakhogy hiába próbálkoznak az intézmények az internes felületre bejelentkezni, az nem működik.

Pénteken a GYEMSZI körlevelében azt kérte, hogy amíg a hibát nem javítják ki az adatküldéssel kapcsolatban telefonon ne érdeklődjenek, és az adatbeküldéssel próbálkozzanak majd a délutáni és esti órákban, illetve a hétvégén.

A Népszabadságnak nyilatkozó kórházi vezetők meglehetősen dühösek. Mint mondták: óriási adminisztrációs teher van a kórházakon, lassan külön embert kell alkalmazniuk, hogy a GYEMSZI adat igényének eleget tudjanak tenni. Miközben nincs pénzük túlóra fizetésre, most hétvégén is ügyeletet kell szervezni arra az esetre, ha netán megjavulna a szerver és mégis lenne lehetőség a feladat elvégzésére.

hirdetés

Könyveink