hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Huszonhatan nyertek orvosi tudományos kutatással

Több mint nyolcszáz pályázó közül a legkiválóbb kétszáz, már PhD-fokozattal rendelkező kutató munkáját támogatja 2015-ben Bolyai János Kutatói Ösztöndíjjal az MTA.

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Tudományos Akadémia 1996-ban hozta létre azt a kiszámítható ösztöndíjrendszert, amely a PhD-fokozat megszerzése utáni kutatói pályaszakaszban támogatja a tudományos pálya iránt valóban elkötelezetteket. A legkiválóbbak bármely tudományterületről pályázhatnak a határozott idejű, egy, két vagy három évre szóló, havi bruttó 124 500 forintos ösztöndíjra.

A Bolyai János Kutatási Ösztöndíjat idén 824 érvényesen pályázó közül 200-an nyerték el. A pályázatok benyújtása és elbírálása internetes rendszer segítségével történt. Ismételten 94-en nyújtottak be pályázatot – ők azok, akik korábban már részesültek ösztöndíjban –, közülük 22 fő nyert támogatást. A testület tagjai az újonnan és az ismételten jelentkezőket külön értékelték.

Az idén a legtöbb pályázatot (57%) az egyetemekről nyújtották be, a második helyen az MTA kutatóhálózatából, kutatóhelyeiről (36%) érkező pályázatok állnak. A három fő tudományterület között a következőképpen oszlanak meg a nyertes pályázatok: matematikai és természettudományok – 34,5%, élettudományok – 32%, humán- és társadalomtudományok – 33,5% - olvasható az mta.hu-n.

A nyertesek listáját innen töltheti le.

(forrás: MTA)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink