hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Hűtlen kezeléssel gyanusítják a volt kórházigazgatót

Szilvásy Istvánnal, a Honvédkórház korábbi főigazgatójával azonosítja a Weborvos azt a meg nem nevezett volt kórházi vezetőt, aki ellen közleménye szerint eljárást folytat a rendőrség.

Bár a közlemény név szerint nem említi ki a gyanúsított, több médium szerint a HM Állami Egészségügyi Központ, azaz a Honvédkórház volt főigazgatójáról, Szilvásy István nyugállományú rendőr dandártábornokól van szó abban a közleményben, mely szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya hűtlen kezelés bűntett, valamint magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 53 éves férfival szemben.

Mint a a közleményben írják, a gyanúsított egy egészségügyi intézet főigazgatójaként 2007. október 1-jén vállalkozási szerződést kötött egy Kft-vel az intézmény személyi állományával kapcsolatos bérkifizetések felülvizsgálatára, valamint gazdálkodásfejlesztési tanácsadásra. A szerződés megkötésére egyebek mellett úgy került sor, hogy előzetesen nem kért be három árajánlatot a szolgáltatásra.

A szerződés értelmében 2007. október 1-jétől 2008. március 31-ig meghatározott időre a vállalkozó összességében 3 millió forint díjazásra volt jogosult. 2007. november 19-én az illetékes minisztérium a szerződés azonnali felmondására szólította fel a gyanúsítottat, aki ennek nem tett elegetidézi fel a történetet a weborvos.hu a rendőrségi közlemény alapján.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink