hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Idős betegeket fosztott ki egy ápoló

Két év alatt mintegy húsz idős beteget fosztott ki egy ápoló a szentesi kórházban, az ügyészség vádat emelt ellene, tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a Szentesi Járási Ügyészség kifosztással, lopással, illetve foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfit.

A vádirat szerint a szentesi kórházban két éve ápolóként dolgozó férfi anyagi problémáit úgy kívánta rendezni, hogy 2014 márciusától idős betegeket károsított meg. A vádlott kihasználta, ha a páciensek elhagyták kórtermüket, de előfordult, hogy az öntudatlan, védekezésre képtelen állapotban lévő beteg fülbevalóit vette ki, aranygyűrűjét húzta le vagy kézitáskájából vett el készpénzt. A kórházból a vádlott 170 ezer forint értékben egészségügyi eszközöket is ellopott.

Egy álmatlanságra panaszkodó betegnek orvosi utasítás nélkül olyan gyógyszert adott, amelytől a páciensnek leesett a vérnyomása. A beteg a gyógyszermérgezés miatt további kezelésre szorult, tudatta a csoportvezető ügyész.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink