hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Jelentős kockázatokat lát az egészségügyben a legfőbb számvevő

Az állami és egyúttal a kórházi vezetőknek is üzent a számvevőszék vezetője a Napi Gazdaságnak adott interjújában, amikor Domokos László a jövő évi költségvetésről beszélt.

Az interjúban az elnök elismeréssel beszélt a költségvetés bevételeinek tervezéséről,  „a korábbinál jobb, átgondoltabb munkát végzett a kormányzat”, mondta, mire azt kérdezték tőle

„– Hasonlókra jutottak a költségvetési javaslat kiadásainak áttekintésekor is?

– Nem egészen, ez ügyben több esetben is jelentős kockázatra derült fény. Leginkább két területet kell külön is kiemelni. Az egyik az oktatás, a másik az egészségügy. Nyilvánvalóan nem tartható fenn sokáig, hogy egyes állami szereplők hatalmas összegekkel tartozzanak üzleti partnereiknek. Bárki felteheti a kérdést: milyen üzenetet hordoz, ha már maga az állam sem egyenlíti ki a számlákat a vállalt határidőre? S miként tűrhetik el az állami döntéshozók, hogy tízmilliárdos összegben halmozódjanak fel a kórházak, az oktatásügy lejárt számlái? E témakör kapcsán ugyanakkor adódik még egy égető felvetés: megfele­lőek-e azok a szabályok, amelyek az állami cégek, gazdálkodó szervezetek irányítóinak feladatait, felelősségvállalását, alkalmazási feltételeit és a fizetésük mértékét határozzák meg?olvasható az interjúban a napigazdasag.hu-n.

(forrás: Napi Gazdaság)
hirdetés

Könyveink