hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Kárpótlást vár a főváros a kórházak államosításáért

Kárpótlást vár a Fővárosi Önkormányzat a fővárosi kórházak államosításának fejében, az erről szóló listát Tarlós István főpolgármester már átadta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak - írja a Népszabadság.

A lap kérdésére sem a Városháza sem pedig az államtitkárság nem nyilatkozott a részletekről, mint mondták, "csak a folyamat végén avatják be a nyilvánosságot".

A Népszabadság birtokába jutott dokumentum szerint Tarlós István "elvárja, hogy az állam ismerje el és fizesse meg a kórházi vagyonra eddig költött összegeket, köztük a működési ráfordításokat, az eszközpótlást. Vállaja át a kórházakkal kapcsolatos kártérítési felelősséget, a perekkel járó jogi kötelezettséget, a kórházak adósságait (ez most körülbelül 3-4 milliárdos tétel). Továbbá: kéri a kórházi ingatlan és ingó vagyon fölmérését és ellentételezését, további auditált beszámolókhoz kötné a kórházak átadását, melynek költségét szintén az állammal fizetetné ki."

Havas Szófia szerint, ha a cikkben felsorolt tételek mindegyike szerepel a listán, akkor legalább 500 milliárdos ellentételezésre "kényszerülhet" az állam.

(forrás: Népszabadság , MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés