hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Karrierképet festettek a Szent Imre kórház igazgatójáról

„Úgy tudjuk, a Szent Imre körüli balhé nem töri meg Bedros pályaívét, információink szerint hamarosan a szárnyai alá veheti a Honvédkórházat” – írja a Bedros J. Róbert pályaívét felvázoló cikkében az Index.

– Robi nagyon kemény, de jó vezető – idézik róla a cikkben régi barátját, Svébis Mihályt, a kecskeméti kórház főigazgatóját. „Szerinte Bedros munkájáról az általa vezetett intézmények adósságállománya mond el a legtöbbet. – Ahhoz, hogy alacsonyan tudja tartani az adósságot, nagyon jól kell tudnia gazdálkodnia eszközökkel és a humánerőforrással is – mondta Svébis az Indexnek. 

A kevés adósság nem feltétlenül előny egy kórháznak, ugyanis így többletforrásoktól eshet el. 2011-ben Bedros 947 milliós hiánnyal vette át a Szent Imre kórház vezetését, ekkor 229 millió forint adósságot vállalt át a kormány az intézménytől. A következő években viszont már csak 1,5 millió forintot kaptak adósságkonszolidáció jogcímen, ami hozzájárult a kórházban kialakult feszültségekhez.

A Szent Imre kórházban ez a konfliktus úgy nézett ki, hogy Bedros trükkösen visszafogta fizetésemeléseket, illetve megszigorította a beszerzések rendszerét: egyes területeken kevesebb eszközzel kell dolgoznia az orvosoknak, ami gazdálkodás szempontjából előnyös, sok orvos viszont úgy érzi, hogy nem tudja megfelelő biztonsággal elvégezni a munkáját, ezért is távoznak nővérek és orvosok a kórházból. 

Ugyanakkor Bedros rendkívül kötődik az intézményhez, aminek mindent megpróbál elérni, minél több támogatást szerezni, mondta róla az Indexnek Nyírády Péter, a Semmelweis urológiai intézetének vezetője. Szerinte ez negatív felhang nélküli lobbizást jelent, amiből természetszerűleg Bedrosnak adódhatnak konfliktusai más kórházak vezetőivel, ugyanis kórházigazgatók között is verseny van a támogatásokért. 

Úgy tudjuk, a tervek szerint Bedros lehet a kórház miniszteri biztosa, ami nem összeférhetetlen azzal, hogy közben a Szent Imre igazgatója is, hiszen biztosként egyfajta felügyelő szerepet tölthet be, nem szükséges állandóan jelen lennie az intézményben. Kinevezése szokatlannak számítana, ugyanis a szokásjog szerint ezt a pozíciót katonai ranggal is rendelkező tisztek töltik be, de nem ez lenne az egyetlen átlagostól különböző fejlemény a karrierjében” – olvasható az index.hu-n.

 

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink