hirdetés
hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Kártérítés az ÁEK-kel szemben

A kórház felelősségbiztosításának felső értékhatáráig, legalább ötmillió forintig terjedő azonnali kártérítési igényt nyújtott be az Állami Egészségügyi Központhoz a tévedésből lúggal megitatott kismama - írja a Népszabadság.

Keményné Makai Boglárka jogi képviselője, dr. Pongrácz Krisztina a lapnak megerősítette: azért folyamodtak ehhez az eljáráshoz, mert hét hónapja egyetlen fillért sem kaptak, holott a felelősség egyértelmű és a kórház által is régóta elismert, ugyanakkor maradandó egészségkárosodást szenvedett ügyfele egyre súlyosabb anyagi nehézségekkel küzd.

Ezen nem segít a főorvos leváltása, és nem tekinthető a kártérítés részének a kórháznak az a vállalási szándéka sem, hogy helyreállítja Keményné nyelőcsövét, hiszen az az ingyenes egészségügyi ellátás része. Az ügyvédnő szerint rövid időn belül még készek megegyezni a teljes kártérítés összegéről is peren kívül, a most már folyamatos sajtónyilatkozatok azonban nem pótolhatják az érdemi tárgyalást, és nem lehetnek hatással a kártérítésre sem.

(forrás: Népszabadság )
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés