hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Kevés háziorvos pályázott, s azok is fogyni látszanak (FRISSÍTVE: államtitkári bejelentések...)

A háziorvosoknak szóló letelepedési és praxisjog-vásárlási pályázat leadási határideje után majd’ három héttel próbált mérleget vonni az MNO, de több a kérdésük, mint a válaszuk.

Az MNO információi szerint mindössze 29 háziorvos pályázatát fogadták be, így a 750 millió forintos keretösszeg nemhogy felét, harmadát sem biztos, hogy felhasználják. A pályázó orvosok közül a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hivatalos, nyilvánosságra hozott adatai szerint kilencen igényeltek letelepedési támogatást, míg húsz háziorvos a praxisjog-vásárlási támogatásra pályázott.

„Érdekesség, hogy ugyanezen a honlapon október 29-én még 43 pályázatot listáztak – írja  a lap  –, azt viszont nem tudni, hogy mi az oka annak, hogy 14 pályázat egyszer csak eltűnt a felsorolásból. Telefonon és írásban is kerestük az Országos Egészségbiztosítási Pénztárat (OEP), ahol hallgatnak a pontos számokról, mint mondták, kizárólag az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) adhat tájékoztatást az ügyben, de ahogy az mostanság igen gyakori, tőlük sem kaptunk választ” – olvasható az mno.hu-n.

Frissítés (2015. 11. 20. 16:20):
Nyolcvan pályázat érkezett
a határidő lejártáig, október 31-ig az Országos Egészségbiztosítási Pénztárhoz (OEP) a háziorvosi letelepedési és praxispályázatokra - mondta el az egészségügyért felelős államtitkár pénteken délután az MTI-nek. Ónodi-Szűcs Zoltán közölte: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hét, Pest megyében kilenc, Csongrád és Vas megyében öt-öt, míg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében három háziorvosi praxist tölthetnek be.
Az államtitkár
a fizetésével kapcsolatos sajtóhírekre reagálva jelezte: lemond államtitkári fizetése egy részéről, így a jövőben őt is a besorolás szerinti bérezés illeti meg. Ezzel kapcsolatban elmondta, munkajogi szempontból áthelyezéssel került az államtitkári tisztségbe a korábbi Állami Egészségügyi Központ főigazgatói székéből, ezért korábbi főigazgatói illetményét kapta meg. Mivel a munkáltató a közalkalmazotti jogállásról szóló törvény szerint nem csökkentheti a munkabért, saját maga mondott le a többletjavadalmazásról. Megjegyezte: mindösszesen két hétig kapott magasabb fizetést.

(forrás: MNO)

cimkék

hirdetés

Könyveink