hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kevesebb az abortusz

22,9 százalékkal csökkent a művi terhességmegszakítások száma 2010 és 2015 között – tudatja a Magyar Hírlap Rétvári Bencére hivatkozva.

2010 és 2015 között a terhesség­megszakítások száma 22,9 százalékkal, vagyis 9273-mal csökkent Magyarországon, 2016 első negyedévében pedig további 4,1 százalékkal – ismertette Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára jobbikos képviselők írásbeli kérdésére válaszolva. A Magyar Hírlap beszámolója szerint Rétvári azt mondta, ezek az adatok mutatják a kormányzati intézkedések eredményeit.

A kormány az alaptörvény adta keretek között minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az abortuszok száma tovább csökkenjen, és minél több várandós nő a gyermekének megtartása mellett döntsön, az intézkedések eredményei pedig jól láthatók – szögezte le Rétvári. Az államtitkár kifejtette, alapvetésük, hogy a születendő élet érték, és ösztönözni kell a várandós nőket arra, hogy magzatuk életét ne vetessék el, s amennyiben nem áll módjukban felnevelni, az állam az örökbeadáshoz vagy nevelőszülőkhöz kerüléshez a korábbinál nagyobb segítséget nyújt. Szintén fontos a prevenció például a köznevelési rendszerben, ahol megjelenik a családi életre nevelés, akár a hit- és erkölcstanórák keretében. Kitért a családpolitikai eszközökre, így az adókedvezményekre, a csok-ra vagy éppen a gyed extrára is.

(forrás: Magyar Hírlap)
hirdetés

Könyveink