hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Lenne gyógyszer, de drága

Gyógyszerrel is megelőzhető lenne az AIDS terjedése, de a készítmény drága és felelőtlenségre buzdít – számol be a HírTv.

„Én nem szoktam szembesülni ilyen diszkriminációval, de ez nem jelenti azt, hogy ez ne létezne. Nagyon is létezik, egy csomó sorstársam szenved attól, hogy az egészségügyben nem látják el, mert az orvosok elküldik, és nem tudják, hogy ezt egyrészt kötelességük megtenni, másrészt nem tudják, hogy veszélytelenül, minden kockázat nélkül meg is tehetik” – mondta el a HírTv-nek a betegségét nyiltan vállaló Bereczky Tamás.

A kezelésre használt gyógyszer egyik összetevője megelőzésre is jó. Az orvosságot több országban kapják meg a veszélyeztetettek. Például a prostituáltak, a homoszexuálisok vagy azok a drogosok, akik injekciós tűt használnak. A Szent László-kórház főorvosa nem támogatja a gyógyszeres megelőzést.

Arra buzdítja az illetőket, hogy ne védekezzenek a szexuálisan átvihető betegségek terjedése ellen, magyarul ne használjanak gumi óvszert. Pedig van nagyon sok más betegség, amit szexuálisan át lehet vinni, úgyhogy én ezt nem nagyon támogatom. Tény az, hogy azokban az európai országokban, ahol sok a fertőzött, próbálják ezt a módszert beépíteni a prevencióba, de hát ennek elég komoly ára is van” – közölte Szlávik János, a Szent László-kórház infektológus főorvosa.

(forrás: HírTV)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés