hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Márciusban újra kérhető a szakorvosi támogatás

Már 357-en nyújtották be sikeresen igénylésüket a 151 ezer forintos szakorvosi támogatásra. Azok a jogosultak, akik a korábbi decemberi határidőig nem kérelmezték, vagy később szerezték meg a szakvizsgájukat, márciusban ismét benyújthatják igényüket.

A szakorvosok támogatása érdekében 2016-tól új támogatási formát vezettek be, melynek lényege, hogy a szakvizsga megszerzését követően a frissen szakvizsgázott orvosok legfeljebb 5 évig bruttó 151.000 Ft támogatásban részesülhetnek. A támogatásra már 357 fő nyújtotta be sikeresen az igénylést, közölte szerkesztőségünkkel az egészségügyért felelős államtitkárság.

A szakorvosok támogatására az szerezhet jogosultságot, aki a Rezidens Támogatási Program Ösztöndíjaiban részesült, vagy nem részesült ugyan az ösztöndíjban, de első szakorvosi, vagy kórházi-klinikai szakgyógyszerészi szakvizsgáját 2015. augusztus 31-ét követően szerezte meg. További feltétel, hogy a pályázó a szakvizsga megszerzését követően Magyarországon, közfinanszírozott ellátás keretében teljes munkaidős foglalkoztatás mellett végezzen egészségügyi tevékenységet.

A támogatás nem automatikus, hanem az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) felé külön benyújtott igénylést követően kaphatják meg a jogosultakat foglalkoztató egészségügyi szolgáltatók.

Azok a jogosultak, akik a korábbi decemberi határidőig nem kérelmezték, vagy azt követően szerezték meg a szakvizsgájukat, márciusban ismét benyújthatják igényüket az őket foglalkoztató intézmények által. Ebben az esetben a jogosultakat nem éri hátrány, a visszamenőleges időszakra járó támogatást az OEP egy összegben utalja át a szolgáltató részére.

Az igénylés menetéről szóló tájékoztatót az OEP a honlapján is közzéteszi.

 

hirdetés

Könyveink