hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Mától van országos vezető ápoló

A tisztséget Bagosi Gabriella tölti be 2013. május 13-ától, mint a GYEMSZI köztisztviselője – írja közleményében az egészségügyi intézményfenntartó.

A közlemény szerint – s ezt betűhűen idézzük  – „az országos vezető ápoló közreműködik az Országos Ápolásügyi Stratégia kidolgozásában; kialakítja az ápolásvezetés struktúrát, és a vezetőkre vonatkozó követelményrendszert; javaslatot készít az ápolásügyet érintő jogszabályok kidolgozására. Javaslatot készít az ápolási gyakorlat folyamatos minőségi fejlesztésére, a klinikai demonstrációs egységek működtetésére; monitorozza az ellátó rendszerben az egészségügyi szakdolgozók által nyújtott szolgáltatásokat; közreműködik az ápolás egységes standardjainak, és az ellenőrzés indikátorainak kidolgozásában. Együttműködik az egészségügyi humán-erőforrás krízis kezelése érdekében az érintett közigazgatási és szakmai szervezetekkel; megbízás esetén a hazai és nemzetközi ápolásügyi rendezvényeken, szervezetekben képviseli az ágazatot; ápolásügyi kutatásfejlesztési tevékenységet végez, követi és figyeli a szakirodalmat a jó gyakorlatok integrálása az oktatásba és a napi gyakorlatba ültetése érdekében.”

 

A GYEMSZI közleménye részletesen megemlékezik  Bagosi Gabriella eddigi szakmai pályájáról is:

„A Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Egészségtudományi karán szerzett diplomás ápolói végzettséget, az Államigazgatási Főiskolán másoddiplomázott, majd a Newport International Universityn először Master of Business Administration, utána Doctor of Philosophy in Business Administration képesítést szerzett, tudományos vállalatgazdálkodás, innovációs vállalat menedzsment, értékalapú szolgáltatások tárgyban. 13 évig volt az Országos Gyógyintézet Központ és jogelődjei intézmények ápolási igazgatója, majd a magánszférában, de továbbra is az egészségüggyel kapcsolatot tartva hasznosította tudását és tapasztalatait. Aktív szereplője az egészségügyi közéletnek, a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének 2004 – 2006 között elnöke, az Egészségügyi Menedzser Klubnak 2004 – 2006 között elnökségi tagja volt. A Magyar Egészségügyi Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás Egyesületnek 2010-től titkára. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alapító tagja.”

(forrás: GYEMSZI)
hirdetés

Könyveink