hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Még azt mondják, jól vannak

A számos kórházat körbekérdező MNO azt a választ kapta cikkéhez, hogy bár érzékelnek bizonyos orvos- és ápolóhiány, az a betegellátást sehol sem veszélyezteti – a helyzet náluk egyre jobb, mondták több helyen.

A lap az utóbbi időben a munkaerőkrízis kapcsán a médiában is gyakran szereplő kórházaktól, valamint a nyilvánvalóan könnyebb helyzetben lévő egyetemi intézmények közül többektől kért adatot. Azok 1-7 százalékos munkaerőhiányt jeleztek, s sehol sem beszéltek arról, hogy ez megoldhatatlan helyzeteket teremteni, s veszélyeztetné az ellátást.

Arról, hogy a legtöbb intézményvezető miért nem akarja elismerni, hogy a betegellátást sem könnyű megoldani az orvosok alacsony létszáma miatt, a  lap Rácz Jenőt, a Magyar Kórházszövetség korábbi elnökét, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatóját kérdezte. Rácz Jenő kifejtette, ez is kiváló példája annak, hogy időnként önmagunkat is becsapjuk. – Ma szinte nincs olyan kórház, szakmai terület, ahol ne lenne orvos- vagy nővérhiány. Jelenleg azonban a szabályok szerint aki nem rendelkezik a megfelelő feltételekkel, az nem kap működési engedélyt, sem finanszírozást, tehát mindenki a saját intézményét próbálja védeni – közölte Rácz Jenő.

Azt nem tudni, hogy vajon meddig lehet még elfedni a nyilvánvaló problémákat, és mikor jön el az a pont, amikor létszámhiány miatt be kell majd zárni egy-egy kórházat – olvasható az mno.hu-n.

 

(forrás: MNO)
hirdetés

Könyveink