hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Még mindig a tévé a legvonzóbb képernyő

Az internet népszerűsége ellenére az európai gyerekek még mindig átlag napi két órát ülnek a tévé előtt - derült ki egy friss felmérésből.

Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában átlagosan napi két órát és hat percet néztek tévét a gyerekek az év első felében. Ez kilenc perccel kevesebb, mint 2013, és három perccel kevesebb, mint 2009 első felében - derült ki az Eurodata TV Worldwide médiaelemző portál gyerekekről szóló felméréséből, amelynek szerzői ugyanakkor megjegyzik, hogy a csökkenés egyik fő oka valószínűleg az idei év első felére jellemző enyhe időjárás volt.

A csökkenés nem is általános, hiszen Olaszországban a gyerekek napi tévénézésének átlagos ideje 7 perccel megnőtt 2013-hoz képest. Hozzáteszi a tanulmány, hogy a készülék előtt töltött időbe nem számították bele azt, amikor nem a televízió képernyőjén követték a tévéműsorokat a gyerekek. Spanyolországban pedig nem mérték a felvett műsorok utólagos megtekintését.

Más készülékek monitorjainak növekvő fontossága ellenére a hagyományos tévé továbbra is a háztartások kedvenc képernyője. Az év első felében a 4-14 éves francia gyerekek átlagosan napi két órát töltöttek tévénézéssel, ugyanebben az időszakban online videók nézésével havi négy órát és két percet a számítógép előtt.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink