hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Meghalt két H1N1-vírussal fertőzött beteg

Veszprémben a büntetésvégrehajtási intézet egy 40 éves fogvatartottja halt meg, családja feljelentést tett. A szolnoki 55 éves beteget február 8. óta kezelték kórházban, folyamatosan gépi lélegeztetésre szorult.

Meghalt egy H1N1-vírussal fertőzött 40 éves férfi a veszprémi kórházban - tájékoztatott Dávid Gyula főorvos, az intézmény orvos igazgatója. Az áldozat, akit 10 napon át kezeltek az intenzív osztályon, a veszprémi büntetés-végrehajtási intézet egyik fogvatartottja volt - értesült a Független Hírügynökség. A férfi családja feljelentést tett, mert szerintük a férfi későn kapta meg a kezelést.

A BVOP közleményében arról számol be, hogy a férfit, miután február elsején rosszul lett, haladéktalanul beutalták a helyi kórházba. Mint írják, az ügyészség a fogvatartottat múlt hétfőn szabadlábra helyezte, így halálának okáról már nem kaptak értesítést. Az ügyben a katonai ügyészség nyomoz, a büntetés-végrehajtás pedig belső vizsgálatot indított.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében már ketten estek az influenza áldozatául

A szolnoki Hetényi Géza kórházban elhunyt férfi a megyében a második olyan áldozat, akinél igazolták a H1N1-fertőzést.

Tölgyes Anna, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet fejlesztési igazgatója elmondta: az idei influenzajárvány második megyei áldozatát február 8. óta kezelték a kórházban a fertőzés szövődményeként fellépő súlyos, kétoldali tüdőgyulladással. A beteg egészen kedden bekövetkezett haláláig folyamatosan gépi lélegeztetésre szorult.

Az elhunyt férfi 55 éves volt, és nem szenvedett az influenza ilyen súlyos lefolyására hajlamosító, ebből a szempontból rizikófaktornak számító krónikus betegségek egyikében sem.

Az országos tiszti főorvos szerdán azt közölte, hogy a jelenlegi szezonban 18, influenzás megbetegedéssel összefüggésbe hozható halálesetről értesült az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés