hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Megvan a dél-budai "szuperkórház" helye

A kormány döntése értelmében a dél-budai "szuperkórház" a Dobogó nevű területen valósul meg,közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Balog Zoltán a többi közt beszélt arról, hogy míg a vidéki kórházak több 100 milliárd forintos nagyságrendben újultak meg az utóbbi években, Budapest nem részesülhetett az ezt lehetővé tevő uniós forrásokból, a fővárosban a legrosszabb az infrastruktúra.

Megemlítette, hogy a János kórház ügye speciális, a pavilonrendszerű működést ma már nem tartják hatékony módszernek, de amíg az észak-budai centrum nem jön létre, addig nem fognak hozzányúlni. Úgy vélte, az lenne a legjobb megoldás, ha a Kútvölgyiben hoznák létre azokat a kapacitásokat, amelyek most a János kórházban vannak.

Elmondta, a kormány döntése értelmében a dél-budai "szuperkórház" a Dobogó nevű területen valósul meg, autópálya-lehajtókat is terveznek hozzá. Mint mondta, a környéken lakók is jobban járnak, ha zöldmezős beruházásként egy új kórházat kapnak, mintegy 1000 ággyal, mint ha az Alkotás úton lévő Sportkórházat fejlesztették volna, amelynek ágyszáma, kapacitása túl kicsi lett volna.

(forrás: kormany.hu, MTI)
hirdetés

Könyveink