hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

Méreggel itatták a kórházban

Aranyérműtétre feküdt be múlt hétfőn a soproni kórházba az a 69 éves nő, akivel tévedésből formalint itattak a kórházi osztályon. A kórház vizsgálatot indított, ami várhatóan 2 hét múlva zárul.

Kapcsolódó cikkek

A műtét előtti este béltisztító folyadék helyett kapta a formalint a beteg, ezért kedden a Péterfy Sándor Kórház toxikológiai osztályára szállították:

"Az idős nőnek az operáció előtti este a nővérek bevittek két kancsót, amelyekben – elmondásuk szerint – béltisztító folyadék volt, és arra kérték, hogy igya meg az egészet. Margit néni hajnali négykor ki is töltött bögréjébe egy adagot, és jó nagyot belekortyolt. A második korty után azonban nem volt hajlandó többet inni, az „ártalmatlan" folyadék ugyanis égette, marta  a  torkát  és  gyomrát, karjai pedig elzsibbadtak" - írja a Blikk.

A lap beszámolója szerint amikor az asszony szólt a nővéreknek, ők azt mondták, biztos túl gyorsan kortyolt az italból. Orvos csak hét órával a mérgezés után, délelőtt 11-kor vizsgálta ki az asszonyt. A cikk szerint a beteget ezután mentőhelikopterrel szállították a budapesti Péterfy kórház toxikológiai osztályára, ahol savlekötővel és antibiotikumokkal megakadályozták a további mérgezést.

Korányi László a kórház orvosigazgatója az üggyel kapcsolatban elmondta, minél gyorsabban tisztázni kívánják a történteket, de a szabályokat betartva ehhez körülbelül két hétre van szükség; addig nem nyilatkoznak az ügyben.

Legutóbb az Állami Egészségügyi Központban történt hasonló eset: egy kismama február 12-én feküdt be a Podmaniczky utcai kórházba, ahol tíz óra vajúdás után orvosa császármetszés mellett döntött. Ám a szülésznő a műtét előtt savlekötő helyett maró folyadékot, erősen lúgos kémhatású kálium-hidroxidot itatott a szülő nővel. Az intézmény belső vizsgálatot indított az ügyben, elismerte felelősségét és az ÁEK végül kártérítést fizetett az asszonynak. A szülészetet vezető főorvost, Török Miklóst leváltották.

(forrás: MTI, Blikk, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés