hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Mészáros: Nem lesz elbocsátás az egészségügyben

Az egészségügyben racionalizálásra adott 15 milliárd forintnyi kormányzati támogatás nem azt jelenti, hogy elbocsátásokat terveznek a szektorban, hangsúlyozta az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár az M1 szerdai műsorában.

Mészáros János leszögezte: éppen ellenkező a helyzet, az ágazat humánerőforrás-problémákkal küszködik. Az állami hozzájárulás azt célozza, hogy az intézmények jobban kihasználják a kapacitásaikat, mondta a helyettes államtitkár.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár korábbi bejelentése szerint összesen 70 milliárd forint összegben biztosít támogatást a kormány a fekvőbeteg-ellátó intézményeknek. A döntés értelmében 45 milliárd forintot adósságrendezésre kaphatnak a kórházak, 15 milliárdra a működés hatékonyságát növelő programokkal pályázhatnak, 10 milliárdot pedig kiemelt szakmapolitikai célokra lehet fordítani, így például járóbeteg-szakellátásra, az onkológiai ellátások javítására, valamint nagy értékű gyógyszerek és orvostechnikai eszközök közbeszerzésére.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink