hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Mi az igazság?

Nem kérhetnek teljes vérvizsgálatot a Semmelweis Egyetem I-es számú Belgyógyászati Klinikájának szakorvosai, mert nincs rá elég pénz, mondták a dolgozók az RTL Klub-nak.  

A Semmelweis Egyetemen nem nyilatkoztak a Híradónak, csak közleményt küldtek. Ebben azt írták, valótlan információról van szó, semmilyen korlátozás nincs a teljes vérképek elrendelésében, amennyiben a szakorvosok ezek elkészítését indokoltnak tartják. Szerintük ugyanakkor a szakrendeléseken sok olyan vizsgálatot rendelnek el, amit a háziorvos vagy bármely laboratórium is el tud végezni, ezért ezeknek a dokumentumoknak a bekérése az ambuláns betegektől semmiképpen nem sérti a betegek alapvető jogait és érdekeit – tájékoztattak az RTL Hiradó riportjában.

A Klinika egyik munkatársa az RTL-nek ellenben úgy nyilatkozott, hogy az intézetben törvénybe hozta az igazgató, hogy nincsen keret. Levettek 40%-ot a klinika költségvetéséből, nem tudják finanszírozni, nem tudják kifizetni magyarul a labornak.

A riportban megszólaltatták Éger Istvánt is, aki úgy nyilatkozott – hangsúlyozva, hogy az esetet nem ismeri, tehát általánosságban foglal állást – hogy ilyen korlátozásnak kizárólag orvos-szakmai indoka lehet, magyarul etikátlannak tartják a beteg érdekében szükséges vizsgálatok bármilyen gazdasági okból történő korlátozását.

A riport ezen a linken tekinthető meg.

 

(forrás: RTL Klub Híradó)
hirdetés

Könyveink