hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Miből él egy ápoló?

Rövid internetes felmérést készített az Index a kórházi ápolók körében, hogy megtudják, nagyjából mennyit és mennyiért dolgoznak.  A lap hét kérdést tett fel, jövedelemről, munkáról, képzettségről.

A több mint négyszáz válasz eredményeként az jött ki, hogy a válaszolók átlagosan 127 ezer forintot kapnak kézhez a munkahelyükön, amiben már a túlórák is benne vannak. Negyedük keres 110 ezer forint alatt, ugyanennyien pedig 142 ezer forint fölött.

A nem túl magas fizetésekért viszont nem keveset kell dolgozniuk, átlagosan heti 50 órát töltenek el fő munkahelyükön, hogy aztán harmaduk egy másik állásban egészítse ki jövedelmét – írja a lap, amely néhány bővebb választ is idéz arról, ki hogyan próbál talpon maradni.

A legrészletesebb választ egy 46 éves, 29 éve a pályán lévő szakápolótól kapták. Ő nettó 109 ezer forintot keres, saját bevallása szerint ezért hetente 48 órát kell dolgoznia. „Mivel a főállásomban kapott fizetésem nem elég a befizetendő csekkekre (120-130 000 Ft), és  betegszállító férjem fizetése sem éri el a nettó 100 000 Ft-ot, kénytelen vagyok más munkával pénzt keresni, hogy magamat és a családomat (3 gyerek) el tudjam tartani! Használt német kerékpárokat veszek, és azokat javítom, takarítom és eladom. Így pont annyi pénzünk van, hogy hó végéig rengeteg munkával, nagyon szerényen megélünk valahogy” – olvasható az index.hu-n.

(forrás: Index)
hirdetés

Könyveink